Blog

Cyclocross in Merksplas en Essen: Vandersmissen maakt het mooie weer

Heerlijk. Cyclocross. Misschien wel Vlaanderens mooiste sport. Moedige strijders op carbonfietsen ploeteren zich door de Vlaamse natuur. Elk gaan ze tot het uiterste om dat hoogste schavot te mogen betreden.

Afgelopen jaar mochten we mee bouwen aan deze fantastische sport. Onder meer op de Superprestige van Merksplas en op die van Essen maakten we met een culinair totaalpakket de ervaring van de toeschouwers nog onvergetelijker.

VIP-tent op de cyclocross in Merksplas

De Aardbeiencross. Zo wordt de cyclocross in Merksplas wel eens genoemd. Op een steenworp groeien immers de wereldberoemde Hoogstraatse aardbeien. De streek is adembenemend mooi. Op gewone dagen maakt men hier lange wandelingen door de stille natuur. Maar niet op 19 november 2022.

19 november was in Merksplas allesbehalve een gewone dag. De stille wandelingen maakten plaats voor crossfietsen, een luidruchtige massa wielerfanaten, en dus ook voor Vandersmissen Feestservice.

VIP-tent op UNESCO Werelderfgoed

Op de site van Merksplas Kolonie, UNESCO Werelderfgoed overigens, mochten wij ons ding doen. In onze zalig verwarmde VIP-tent konden wielerfans en gasten zich opwarmen met een rijkelijke keuze aan eten en drinken. Een gezelliger plekje was er niet te vinden in Merkplas en omgeving. Onze sfeervolle tent stond te midden van het parcours, waar de renners links en rechts voorbijflitsten, luid aangemoedigd door de vele toeschouwers.

Voor ieder wat wils

Op de cyclocross van Merksplas was onze doelstelling net dezelfde als bij eender welk evenement dat we verzorgen. Beleving is ons sleutelwoord. Na het evenement moet elke gast naar huis gaan met het gevoel dat hij of zij iets unieks heeft meegemaakt. Een wow-gevoel hebben, waar je zelfs nadien nog lang van kunt nagenieten. Zo was er in de VIP-tent van Vandersmissen Feestservice voor iedereen wat wils. Wielerliefhebbers konden met een glühwein in de hand de modder in om de crossers te zien langsrazen. Wie liever een rustigere namiddag doorbracht, zat in onze tent op de juiste plek. Onze gasten werden getrakteerd op een buffet dat kiezen haast onmogelijk maakt, op een wijnkaart waar sommeliers bij watertanden en een dessertbuffet voor zoetebekken en fans van hartige lekkernijen. De kelners van Vandersmissen Feestservice bedienden de gasten op hun wenken. 100% inspanning op het parcours, 100% ontspanning bij ons in de tent.

Dynamische VIP-experience op de cyclocross in Essen

Op de Exact Cross, de cyclocross in Essen, droeg Vandersmissen Feestservice zijn steentje bij met een heuse VIP-ervaring voor de toeschouwers. We toverden het gebouw van Robotland, een prachtig gerenoveerde loods van de NMBS, om tot een luxe fanzone.

Een dynamische totaalervaring

Gasten werden ondergedompeld in een warm bad van luxe en gastronomie. In een dynamisch concept kon men zowel binnen als buiten in de verwarmde VIP-village genieten van de cross-sfeer. In het gebouw konden de gasten even comfortabel gaan zitten of een praatje slaan aan een van de vele statafels. Talloze gerechten van gastronomisch niveau werden aangeboden in een walking dinner-concept. Ook de dorstigen werden op hun wenken bediend. Bier, wijn, bubbels of liever iets fris? De kelners van Vandersmissen Feestservice brachten het met een glimlach naar je tafel.

Buiten bouwden we een volledige verwarmde VIP-village. Gasten konden er de unieke sfeer van de cyclocross opsnuiven, met een heerlijk glaasje uit de champagnebar in de hand. Liever een warm drankje op een koude 12 december? Dat kon natuurlijk ook. Cyclocross met een festivalbeleving? Daar zorgt Vandersmissen Feestservice voor!

Een menu waar men U tegen zegt

Voor de menukaart op de cyclocross in Essen gingen we weer voor een totaalbeleving. We verwenden onze gasten met talloze heerlijke gerechten in een walking dinner-concept. Wat stond er zoal op het menu? Gemarineerde zalm, citrugel, grijze garnalen, gratin, avocado, eendenborst, carpaccio met gegrilde groenten, stoverij van wild, winterpasta en pompoensoep, om maar enkele van de opties op te noemen.

Zoals bij elk evenement, streefden we ook in Essen weer naar de absolute perfectie. Ons volledige team leverde dan ook fantastisch werk. Als je ziet dat de gasten zich vermaken en hier en daar een complimentje geven, dan is dat een mooie beloning voor wat we zo graag doen.

Dat we zulk een belangrijke rol mogen spelen in een prachtsport als de cyclocross vinden we telkens opnieuw een grote eer. Waar we eerder in het voetbal al een meerwaarde in het stadion brachten, doen we dat vandaag ook met veel fierheid langs het cyclocrossparcours.

Wil jij ook een VIP-beleving op jouw evenement?

Aarzel niet om contact op te nemen, we denken graag met je mee.

Contacteer ons