Organiseer jij binnenkort een sportevenement? Wees dan goed voorbereid!

Een sportevenement op touw zetten doe je namelijk niet op 1-2-3. Bij een onvergetelijk sportevent organiseren, komt namelijk heel wat kijken. De voorbereiding mag je echt niet onderschatten.

Je begint met het bepalen van jouw doelgroep, bekijkt de mogelijkheden wat het budget betreft, en gaat vervolgens op zoek naar een locatie op basis van je doelgroep en het vooropgestelde budget.

Maar daar stopt het niet! Hoe je de rest aanpakt, dat leggen we je graag uit.

Houd rekening met de wetgeving en vergunningen die je moet bezitten

Wanneer je een sportevenement organiseert, weet je ongetwijfeld dat je ook aan enkele wettelijke zaken moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld zorgen voor vergunningen in verband met geluidsoverlast of het spelen van live muziek. Denk hierbij aan SABAM.

Maar ook wat de voedselveiligheid van je sportevenement betreft, dien je rekening te houden met de Belgische wetgeving. Zo stelt de overheid omtrent voedselveiligheid de HACCP voor. Dit is de huidige preventieve referentiemethode, waardoor de hygiënische veiligheid van voedselproducten gewaarborgd kan worden. Enorm belangrijk dus als je catering voorziet op je sportevenement. Vandersmissen is volledig conform deze wetgeving, zodat je je daar alvast geen zorgen om hoeft te maken.

Ten slotte is de brandveiligheid van je evenement ook van cruciaal belang. Een volledig uitgewerkt veiligheidsplan mag niet ontbreken!

Plannen is key!

We raden steeds aan om een gedetailleerd draaiboek van de dag uit te werken ter voorbereidingen. Bezorg dit vervolgens aan alle mensen die een taak uitvoeren op jouw evenement. 

Onze maîtres nemen graag het communicatieve gedeelte tijdens het ‘eetgedeelte’ over van jou, zodat ook jij kan genieten van het culinaire gedeelte. Met duidelijke, korte en bondige communicatie tussen keuken en zaal, kunnen jouw gasten genieten van een snelle en vlotte bediening.

Bovendien zijn we bij Vandersmissen enorm sterk in tijdsbewaking van het culinaire gedeelte, zodat jij je volledig kan focussen op het sportevenement zelf.

Zorg voor passende catering

Bij een goede planning hoort ook een uitstekende catering. Je wil jouw gasten natuurlijk in de watten leggen, zodat er nog lang over jouw sportevenement wordt nagepraat.

Dan ben je bij Vandersmissen aan het juiste adres. Wij zorgen niet alleen voor eten en drinken, maar we denken ook mee wat betreft de organisatie en optimalisatie van je evenement. Volledig op maat van jouw wensen, de doelgroep en het type evenement verzorgen wij immense buffetten, walking dinners of zelfs een menu aan tafel.

Onze gouden tip? Voorzie ook een midnight snack. Na enkele drankjes zullen je gasten je daarvoor heel dankbaar zijn!

Zoek jij een professional die jouw sportevenement van a tot z mee organiseert? Of heb je nog kwalitatieve catering nodig? Neem dan nu contact op met Vandersmissen, dan gaan we samen aan de slag. Ook voor bedrijfsfeesten, recepties en VIP-regelingen kan je bij ons terecht. Ontdek onze diensten en maak van je droomevent werkelijkheid.

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

16 juli 2021

Klaar om opnieuw een buitenfeest te organiseren wanneer het weer kan? Wees er snel genoeg bij!

Lees verder

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

21 mei 2021

Wij geven je graag deze tips mee voor een geslaagd personeelsfeest!

Lees verder

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op