Zodus. Onlangs was het eindelijk zo ver. Jouw vriend(in) vroeg je (na lang afwachten en hinten) ten huwelijk. Het antwoord? Ja, natuurlijk! En ondertussen heb je die verloving vast al eindeloos gevierd, noem je je wederhelft liefkozend ‘verloofde’ en… ben je al aan het dromen over dat perfecte trouwfeest.

Maar, ja. Hoe organiseer je zo’n feest eigenlijk? Wel, wanneer je je blik even kan losscheuren van die sprankelende diamant aan je vinger, is het misschien de moeite om deze checklist door te nemen.

Toch nog vragen na deze handige pre-wedding-checklist? Aarzel dan niet om ons te contacteren… wij helpen je met veel liefde!

Vanaf 12 tot 6 maanden

1. Prik een datum en stuur een save the date.

Welke periode het beste is? Geeneen, natuurlijk! Kies gewoon een datum die voor jullie speciaal is - en die jullie gelukkig maakt. Vergeet alle conventies en doe lekker waar jullie zin in hebben!

Enkele tips:

 • Probeer te zoeken binnen een periode van een maand of twee, in plaats van één specifieke datum. Zo kan je meerdere mogelijkheden bekijken, waardoor je minder kans maakt dat je die droomlocatie misloopt.
 • Een zomerhuwelijk is een populaire klassieker, maar de kans bestaat dat veel gasten dan op reis zijn. Overweeg daarom bijvoorbeeld een sprookjesachtig winterhuwelijk - of een bluesy herfstfeest! (en contacteer Vandersmissen Feestservice om dat thema nauwkeurig uit te rollen!)

Datum beslist? Goed zo. Vergeet dan zeker geen save the date uit te sturen, zodat je gasten die dag alvast kunnen blokkeren in hun agenda.

2. Beslis wie je erbij wil.

En ja, volgend op die datum, is het alvast een goed idee om na te denken over wie je erbij wil - en wie er al dan niet een belangrijke rol zal spelen. Want een gastenlijst is één ding, maar dan heb je je getuigen, ceremoniemeester, bruidskindjes, kapper, make-up-artist, weddingplanner, DJ en/of fotograaf nog niet gekozen.

3. Kies een locatie & catering.

Datum geprikt en uitgebreide gastenlijst opgemaakt? Dan is het tijd voor het échte werk… het kiezen van locatie en catering. Het is belangrijk om hier voldoende research naar te doen. Je wil tenslotte een trouwfeest dat tot in de puntjes verzorgd is.

Enkele tips:

 • Hou rekening met op- en afbouwtijden, zodat je bijvoorbeeld weet of het een optie is om een dagje vroeger alles in gereedheid te brengen.
   
 • Trouw je op een originele buitenlocatie? Check dan zeker of alle nutsvoorzieningen aanwezig zijn: water, elektriciteit, afvoer van afvalwater, enzovoort.
  PS: Vandersmissen Feestservice is toevallig expert op gebied van sprookjesachtige tuinfeesten. Contacteer ons zeker voor advies om te ontdekken of jouw tuin geschikt is. Onze tentenleveranciers bieden jou graag een plan op maat aan!
   
 • Werk je met Vandersmissen Feestservice? Top! Wij regelen opbouw en afbraak: van het meubilair tot de bloemdecoraties.
   
 • Zin in all-in service met bediening van dranken, professionele kelners en al het nodige materiaal? Dan zit je goed bij ons: wij bieden dit, en veel meer, allemaal aan in onze prijs.
   
 • Heb je een eigen locatie op het oog, maar wens je ons in te schakelen als feestarchitect en leverancier van culinaire verwennerij? Ga dan zeker na of de locatie vrij is van catering.

Een hele resem vragen, maar als je bij de juiste partij zit, dan zullen deze vragen in geen tijd beantwoord worden. Zoals bij onze eventplanner van ons eigen thuisbasis Hof Ter Smisse, bijvoorbeeld? 

Drie maanden voor het feest

1. Bestel je trouwringen

Neem hier de tijd voor: doe het niet tussen je alledaagse taakjes door, maar maak er bewust een romantisch uitstapje van. Denk ook al na over de tekstjes die jullie erin willen laten graveren. 

2. Maak een dagplanning op 

Drie maanden voor je feest heb je meestal al wel een duidelijk beeld over hoe je dag er zal gaan uitzien. Tijd om die planning op te maken, dus! 

Hoe je dat doet? Met de hulp van Vandersmissen Feestservice, natuurlijk! Wij denken graag mee met jou. We denken na over verschillende tijdsblokken om je gasten te ontvangen, zodat niet iedereen op hetzelfde tijdstip toekomt. Zo zorgen we ervoor dat alles vlot verloopt.

3. Bestel je uitnodigingen (en verzamel je adressenlijst) 

Tijd om werk te maken van die uitnodigingen! Kies een design (of maak het zelf), een papiersoort en een formaat - en ga met al je wensen naar de drukker. Tevreden van het resultaat - en mag je uitnodiging in druk gaan? Begin dan alvast met adressen te verzamelen.

Twee maanden voor het feest

1. Verstuur de uitnodigingen

Twee maanden op voorhand is ruim voldoende, onder voorwaarde dat je die save the date flink hebt uitgestuurd. 

Vergeet zeker niet om je gasten om een antwoord te vragen in de uitnodiging, idealiter in de vorm van een leuk kaartje dat ze je ingevuld terugbezorgen. Zo bespaar je heel wat tijd bij het dubbelchecken van aanwezigheden.

Ohja, bezorg zeker onze collega’s een uitnodiging! Wij maken er dan tenslotte gepersonaliseerde menukaarten van… 

2. Bevestig al je afspraken.

Ga je lijstje met contacten en partners af - en bel ze op om bevestiging te krijgen dat alles volgens planning verloopt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Denk er daarnaast ook nog aan om je kapper en make-up-artist voor een test-run uit te nodigen: zo kunnen jullie samen uitzoeken wat dé perfecte look voor jou is. 

Werk je met Vandersmissen Feestservice? Dan vernemen wij graag twee weken op voorhand alle praktische gegevens. Zo kunnen wij aan de slag gaan met de volledige planning: we plaatsen de bestellingen, trommelen de kelners op, regelen het transport, enzovoort.

D-Day. En nu… genieten!

Zo! Da’s al. Vertrouw op jouw onberispelijke planning en voorbereiding, op je ceremoniemeester én op je event planner en locatie en geniet met heel je hart van jouw speciale dag. Je verdient het!

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op