Wanneer dat zonnetje zienderogen meer begint te schijnen, de lente steeds dichterbij komt en we die dikke truien stilaan mogen vervangen door wat lichtere stofjes, komt ook het communie- en lentefeest-seizoen met rasse schreden dichterbij. Jouw oogappels staan vast al te trappelen van ongeduld, maar hoe begin je eigenlijk aan de organisatie van zo’n feest? Weet je niet goed waar te starten - en zie je door het feestbos de partybomen niet meer? Geen enkel probleem. Onze experts in eventplanning bij Vandersmissen Feestservice geven je graag enkele tips mee. Dus… adem in - adem uit… en lees zeker nog even verder!

#1 Starten doe je altijd bij je gastenlijst

En dat geldt voor de organisatie van élk feest: of het nu een communie- of lentefeest betreft, een huwelijk, een verjaardag of een pensioenfeest. Logisch: enkel wanneer je weet hoeveel gasten er zullen zijn, kan je een feestzaal vastleggen, catering voorzien en uitnodigingen (laten) maken.

Natuurlijk is het samenstellen van de gastenlijst voor een communie- of lentefeest ietsje anders dan voor een ander feest. Hoezo? Eenvoudig; het is belangrijk dat je de lijst samenstelt in ‘samenspraak’ met je zoon of dochter. Het is tenslotte een dag voor jouw oogappel - en het is belangrijk dat hij/zij die kan vieren met al zijn/haar vriendjes!

Vergeet bovendien ook meter en peter niet tijdig te verwittigen: zij zijn tenslotte bijzondere gasten. Een laatste tip: probeer de ratio kind-volwassene mooi in evenwicht te houden. Het is immers een kinderfeest! 

#2 Organiseer een kinderfeest (en geen feest voor volwassenen)

Voilà. Aansluitend bij het vorige puntje: zorg ervoor dat je een kinderfeest organiseert. Met de nadruk op ‘kinder’. En geloof ons: dit is niet altijd even eenvoudig. De verleiding om jouw vrienden uit te nodigen zal immers groot zijn - net zoals de tendens om te willen kiezen voor culinaire hapjes en drankjes (waar je kids hun neus voor zullen optrekken). Onthoud dus bovenal dat dit communie- of lentefeest in eerste plaats een feest voor jouw zoon of dochter is. 

Zit daarom voldoende met je kleinste samen om te vragen wat hij/zij fijn zou vinden. Wat vindt hij/zij allemaal tof? Welke spelletjes of animatie zou hij/zij fantastisch vinden? Welke dingen wil hij/zij allemaal eten en drinken? Overweeg misschien eens een originele pizzaparty, of een leuke picknick in eigen tuin! 

#3 Een themafeest is al-tijd een goed idee! 

Zo’n themafeest zorgt immers voor een gevoel van ‘samenhoren’, wat instant sfeer op het feest zal brengen. Bovendien heb je met een thema meestal in eenzelfde beweging ideeën qua inkleding: denk maar aan decoratie op het feest zelf, ideeën voor outfits, de uitnodigingen, enzovoort. 

En wees eens eerlijk. Als jij als zes- of twaalfjarige had mogen kiezen… dan was je vast ook liever als piraat naar je eigen feestje gegaan, in plaats van in dat chique kleedje of pakje, nietwaar? Ook hier geldt: hou er rekening mee dat het een kinderfeest is - en dat alles in thema staat van het entertainen van die kleinsten op het feest. Kies dus voor een piraten- of superheldenthema, of misschien zelfs een Disney- of Harry Potterfeest. Niets is gek genoeg! 

#4 Ga op zoek naar waanzinnig leuk entertainment

Want, ja. Een communie- of lentefeest zonder keiplezant kinderentertainment? Dat is zoals een zwembad zonder water. Met andere woorden: vreemd, onverwacht en niet echt iets waar je gasten op zitten te wachten. Voorzie daarom entertainment waar die kleinsten (en misschien ook de grootsten) helemaal wild van zullen zijn. Denk aan een springkasteel, een stand waar je geschminkt kan worden, een bosspel, enzovoort. Geen inspiratie? Vraag het dan gewoon eens aan je kleinste spruit… we zijn er zeker van dat hij/zij wel enkele ideeën zal hebben! 

#5 Location, location, location! 

Zo. Nu je vier bovenstaande punten beslist hebt, is het eindelijk tijd om te kiezen waar je feest zal plaatsvinden. Wil je een partytent - of liever een echte feestzaal? Is het belangrijk om voldoende buitenruimte te hebben? Ben je op zoek naar een professionele event planner die jou met veel plezier zal bijstaan tijdens de volledige organisatie? Of kan je wel wat hulp gebruiken voor de combinatie feestzaal - catering? Aha! Daarvoor moet je eigenlijk slechts op één adres zijn… Vandersmissen Feestservice, natuurlijk! Wij begeleiden je graag van A-Z, zodat ook jij kan genieten van deze belangrijke dag. 

Contacteer Vandermissen Feestservice - zij zorgen voor een topdag waarvan jij ook zal genieten! 

Zo eenvoudig is het. Jij contacteert ons. Wij helpen en begeleiden jou. Jij kan zeker zijn van een topdag voor jou en je liefste oogappel. Tot snel! 

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op