Maar, als we héél eerlijk zijn… eigenlijk al wel wat langer dan 2018, hoor. Nu, tenminste, in Hawaï! Daar staat dit smakelijk gerechtje tenslotte al jarenlang bekend als één van de meest traditionele gerechten op het betoverende eiland. De poké (klopt, wij hebben er ‘bowl’ achter gezet, maar eigenlijk hoeft dit helemaal niet) is een salade waarin blokjes verse rauwe vis de hoofdrol spelen. Dan nog even aanvullen met je favoriete (gezonde) toppings en dressing en… klaar om lekker, licht én gezond te smullen!

Poké: vroeger

Ondertussen weet je al dat poké een Hawaïaanse stamboom heeft. Maar wij vertellen je graag nog wat meer over dit heerlijke gerechtje. Zo heb je tijdens het eten alvast iets om over te babbelen!

Zo ontstond poké op zee, en werd deze lekkernij initieel gegeten als snack bij Hawaïaanse vissers. Zij vonden het dé manier om al die restjes vis op te maken: ‘poké’ betekent dan ook letterlijk ‘visrestjes’. Een héél goed idee, als je het aan ons vraagt! De traditionele poké heeft als basis tonijn of octopus, maar tegenwoordig kan je ook kiezen voor zalm, kip en/of tofu. Wat jij het lekkerste vindt!

In Hawaï eet je de poké onderweg uit een plastic bakje en wordt er enkel een marinade van sesamolie, sojasaus en lenteuitjes aan toegevoegd - eventueel vergezeld van sesamzaadjes en zeewier. Een basis die op zich al heerlijk is, maar natuurlijk is er nog altijd ruimte voor verbetering!

Poké: nu

We mogen gerust claimen dat de traditionele poké een gerechtje was waar wij, moesten we in Hawaï gewoond hebben, dol op geweest zouden zijn. Maar, natuurlijk (zoals dat gaat met trends) werd er hier en daar nog wat aan gesleuteld op weg naar Europa. Want, de poké bowl zoals wij hem kennen? Die heeft heel wat smakelijke extraatjes gekregen. Wij combineren de traditionele gemarineerde vis tenslotte met (sushi)rijst, sla, heel wat heerlijke mix-ins, smakelijke toppings en een dressing naar keuze.

Met andere woorden: bij Vandersmissen kan jij altijd genieten van de hipste trends!

Wij zijn tenslotte altijd op zoek naar de hipste, zotste en lekkerste foodtrends van het moment. Op deze manier kunnen we jou altijd voorzien van culinair lekkers op het hoogste niveau. Meer weten over onze pok-eventplanning en alles wat erbij komt kijken? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op