In september werd er ons gevraagd om een dromerig Indian Summer trouwfeest te organiseren. "Yes!", dachten we - en we hadden het plezier om te mogen werken in de Kapel van Merksplas Kolonie. Omdat het gelukkige koppel in kwestie samen de wereld rondreist, was dit ook het thema van hun avond. Ontdek hier hoe we de wereld tot in de Kapel brachten...

Een feeërieke inrichting die op ontdekking stuurt

De Kapel van Merksplas is ontzettend gegeerd - en dat ligt voornamelijk aan de unieke setting in neo-romantische bouwstijl. Een locatie met bijzonder veel karakter! Voor de decoratie van dit trouwfeest maakten we hier dankbaar gebruik van, om er vervolgens op subtiele wijze verder op te werken.

We kozen voor een subtiele en feeërieke inrichting die perfect aansloot bij het thema van de avond. Denk: guirlandes met sprookjesachtige lichtjes, houten meubilair, maar ook een aangename interactie met de beschikbare buitenruimte. Het koppel genoot tenslotte van een perfecte indian summer avond, waardoor ze hun gasten graag (ook) buiten wilden ontvangen. Zo gezegd, zo gedaan: door onze gezellige vuurkorven kon iedereen de hele avond lang comfortabel afwisselen tussen binnen en buiten.

De Kapel van Merksplas Kolonie? Da’s een plek die vraagt om ontdekt te worden. Door te werken met verschillende zones, stuurden we de gasten dan ook op ontdekking uit. Elke hoek, elke ruimte en elke zone had iets anders te bieden. Zo vielen ze van de ene verbazing in de andere - en werd het reisthema gerespecteerd tot in de kleinste details.

Een culinaire reis rond de wereld

Elk deel van de dag vond plaats in de Kapel: de intieme ceremonie ging naadloos over in een gezellige buitenreceptie - die op haar beurt weer overging in het hoogtepunt van de avond: het avondfeest.

Daar stonden een aantal vlotte streetfood corners klaar, waarvan de gasten naar hartelust konden proeven. De combinatie van gerechten werd samengesteld door het koppel, als verwijzing naar de verschillende bestemmingen die zij samen bezocht hadden.  

De gasten wandelden dus van het ene continent naar het andere om hun buikje rond te eten. Omdat het een (grotendeels) staand buffet was, zorgden ons koks ervoor dat deze trendy snacks eenvoudig staand op te eten waren. Enneuh… we noemen dit nu wel ‘snacks’, maar maak je geen zorgen: diegenen die van élke foodcorner proefden? Die waren verzekerd van een goei fondke om het dansfeest mee te overleven…

En de kapel is niet alles…

Geïnteresseerd in de Kapel als jouw exclusieve trouwlocatie, maar wil je meer? Snappen we. Gelukkig liggen er langs de kapel ook een aantal open schuren. Deze locaties sluiten aan bij het authentieke karakter van de Kapel - en hebben in het verleden al voor een aantal prachtige feesten gezorgd.

Denk bijvoorbeeld aan deze schuren als romantische en originele locatie voor een brunch als begin van een (zomers) trouwfeest? Een plek om nooit te vergeten én een manier om niet van hot naar her te moeten verplaatsen op een dag die sowieso al heel druk is. Win-win, als je het aan ons vraagt!

Samen met Vandersmissen Feestservice trouwen in de Kapel?

Da’s een goed idee. Heb jij gekozen voor de Kapel van Merksplas Kolonie, maar ben je nog op zoek naar een ervaren partner voor het cateringgedeelte, interessante culinaire pakketten, eventplanning en meubilair? Dan zit je helemaal goed bij Vandersmissen Feestservice. Wij hebben niet alleen 40 jaar ervaring in de sector, maar kennen deze locatie ook nog eens als onze broekzak.

Met andere woorden… Wanneer jij kiest voor de combinatie van de Kapel en Vandersmissen Feestservice, dan kan je er zeker van zijn: jij trouwt in een authentieke setting boordevol karakter, ingesloten in een volledige formule die we volledig op maat uitwerken.

Heb je hier nog vragen over?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij vertellen je graag alles wat jij wil weten - zowel over de Kapel van Merksplas, als over alle mogelijkheden bij de organisatie van jullie trouwfeest. Tot snel?

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

16 juli 2021

Klaar om opnieuw een buitenfeest te organiseren wanneer het weer kan? Wees er snel genoeg bij!

Lees verder

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

21 mei 2021

Wij geven je graag deze tips mee voor een geslaagd personeelsfeest!

Lees verder

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op