8 tips om een tuinfeest te organiseren

1. Geef een hip thema aan je tuinfeest

Geef een feest om nooit meer te vergeten. Een leuk, hip thema geeft je tuinfeest net dat tikkeltje extra. Ga je voor een sprookjesachtig tafereel of hou je van een glamoureus tuinconcept? Alles kan en alles mag. Leg je eigen stijl in je tuinfeest, dan zit de sfeer er al meteen in! Geen inspiratie? Samen realiseren we de ideale sfeerbeleving.

2. Gebruik sfeervolle buitenverlichting 

Het is sneller donker dan je denkt, ook in de zomer! Lichten bepalen de sfeer van je omgeving. Zorg dus voor voldoende (sfeer)verlichting. Tip: verwerk de verlichting in je struiken of bomen voor een stijlvol effect. Van lampionnen, fakkels en lantaarns tot zelfgemaakte creatieve kaarsen, de mogelijkheden zijn eindeloos!

3. Geen tuinfeest zonder dresscode!

Stem de dresscode van je gasten af op het thema van je tuinfeest. Kies bijvoorbeeld voor witte outfits bij een stijlvol tuinfeest met parelwitte tuindecoratie, of combineer kleurrijke kledij uit de seventies met frivole tuindecoratie en alternatieve patronen. Die dresscode is gegarandeerd een ijsbreker. Wedden dat je feestgangers in een mum van tijd uit de bol gaan?

4. Stay cool, hou je dranken lekker fris

In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen. Zorg er dus voor dat je drankjes lekker fris blijven. Vul buiten een krat met ijsblokjes of een ton met ijskoud water. Je dranken zijn in no time gekoeld! Aangepaste dranken voor je feest nodig? Bekijk onze brochure!

5. Walking dinner is a winner

Wat is een tuinfeest zonder lekker eten? Laat je gasten niet verhongeren. Een buffet of walking dinner zijn altijd een goed idee om je tuinfeest nog spontaner te maken. Je gasten zullen overdonderd zijn door al dat lekkers!

6. Word één met de natuur en ga voor veggie

Wil je helemaal in harmonie met de natuur zijn? Kies dan voor vegetarische gerechten. Maak bijvoorbeeld heerlijke, smaakvolle hapjes met je eigen gekweekte groenten of vers geplukt fruit. Geen inspiratie? Waarom maak je geen lekkere spinaziesoep? Het recept vind je hier.  

7. Music maestro! 

Bij een tuinfeest moet je altijd rekening houden met de buren. Let er dus op dat je met luide muziek niet voor overlast zorgt. Of nodig je buren gewoon uit om lekker mee te feesten. Problem solved! 

8. Tuinfeest zonder zorgen

Geen zin om de hele dag in de keuken te staan en van hot naar her te rennen? Vandersmissen Feestservice verzorgt met veel plezier jouw tuinfeest. Wij coördineren alles tot in de kleinste details zodat jij je gasten kan ontvangen en volop kan genieten.

Zin om een charmant tuinfeest te organiseren, maar je weet niet hoe?

Neem contact op

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

16 juli 2021

Klaar om opnieuw een buitenfeest te organiseren wanneer het weer kan? Wees er snel genoeg bij!

Lees verder

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

21 mei 2021

Wij geven je graag deze tips mee voor een geslaagd personeelsfeest!

Lees verder

Zin om een charmant tuinfeest te organiseren, maar je weet niet hoe?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op