Of je er nu een grote fan van bent of niet, je kan er binnenkort niet omheen… Valentijnsdag hangt immers in de lucht - en wordt waarschijnlijk vergezeld door enkele hartvormige ballonnen en wat verdwaalde roze glitter. Allemaal goed en wel, maar weet jij alles wat er te weten valt over Valentijn? (Spoiler alert: laat het niet zomaar passeren, ook al dringt je lief daarop aan. Niet. Doen.)

Wel, wij gingen op zoek naar de tofste weetjes over deze liefdevolle dag. Zo heb je alvast een arsenaal aan smalltalk in je rugzak voor op die Valentijn-editie van onze Dinner Dance Experience!

#1 Hoe Valentijn ontstond? Door deze dappere priester.

Nu ja, dat is toch de legende. Mogelijk is het échte verhaal niet zo romantisch. Maar, hey. Dat negeren we momenteel eventjes. Dus, we vertellen je gewoon het verhaal waarvan wij vinden dat het waarheid is.

Er was eens, heel lang geleden, een Romeinse keizer die jonge mannen verbood om nog te trouwen. Op deze manier wou keizer Claudius II ervoor zorgen dat de mannen geen graten zouden zien wanneer ze op oorlogspad gestuurd werden… ze hadden immers niemand om achter te laten!

Gelukkig vond priester Valentijn hier maar niks aan - en werd hij hét aanspreekpunt om toch stiekem bij te kunnen trouwen. Jammer genoeg werd deze romanticus betrapt én geëxecuteerd, jawel, op 14 februari. Dus, ja. Deze man die letterlijk stierf door zijn liefde voor liefde… da’s een mooie patroonheilige voor deze dag boordevol romantiek, nietwaar?

#2 Waarom we chocolade geven? Dankje, Casanova!

Nu, ja. Eigenlijk moeten we éérst de Azteken bedanken: deze toppers geloofden immers dat die heerlijke cacaobonen kleine geschenkjes van God waren (OK toegegeven, dat denken wij ook nog altijd). Ze maakten er dan ook snel traditie van om chocolade te schenken aan het koningshuis en hun belangrijkste strijders.

Maar… Casanova was de held die deze lekkernijen tot ‘elixir of love’ doopte - en het steevast aanbood om het hart van zijn veroveringen te winnen. Hij zorgde dus voor de reputatie van chocolade als romantisch hapje… iets wat we tot op de dag van vandaag nog altijd maar al te graag geloven! Hmmmm…

#3 De vrouw die het meeste Valentijnskaartjes krijgt? Juliet. Ja, dié Juliet.

Het is écht waar. In het prachtige Verona, waar star-crossed lovers Romeo en Juliet woonden, worden op elke Valentijnsdag nog steeds een slordige 1000 liefdesbrieven opgestuurd. En de gelukkige ontvanger? Dat is Juliet Capulet. Nog altijd. Ach, het heeft wel iets romantisch, vinden wij…

Gelukkig hebben we ook nog een iets realistischere opvolger: want naast de knappe Juliet, krijgen leerkrachten immers het tweede hoogste aantal Valentijnskaartjes in handen. Want ja… wie is er nu echt nooit verliefd geweest op zijn of haar juffrouw/meester, nietwaar?

#4 Valentijn in cijfers? Dat ziet er zo uit.

‘t Is waar: Valentijn zou idealiter moeten draaien rond romantiek, liefde, affectie, enzovoort. Maar weet je wat? Soms zegt het correcte cijfermateriaal zoveel meer dan mooie woorden. En daarom hebben wij het genoegen om je enkele interessante liefdescijfers mee te delen.

Wist jij bijvoorbeeld dat er jaarlijks gemiddeld 150 miljoen kaartjes worden uitgedeeld op 14 februari? Of dat de eerste romantische hartvormige doos boordevol heerlijke Cadbury chocolaatjes al in 1861 op de markt kwam? En dat er van deze dozen nog altijd meer dan 35 miljoen exemplaren worden verkocht op elke Valentijnsdag? En dat de kans groot is dat deze chocolaatjes vergezeld worden door een rode roos? Ahja… alleen in de United States worden er al maar liefst 189 miljoen exemplaren van verkocht. Op één dag, hé!

#5 Het is bewezen: een activiteit cadeau doen, wordt steeds populairder. Toevallig...

… want op 16 februari organiseren wij een romantische Valentijn-editie van onze Dinner Dance Experience! Bereid je voor op lekker eten, goede muziek en… een liefdevolle avond om door te brengen met iedereen die je graag ziet! Want, ja, een flesje parfum is goed voor eventjes. Maar een heus liefdesfeest in een onvergetelijke sfeer met herinneringen voor een leven? Dàt is waar jij je liefste mee zal veroveren. Beloofd!

(PS: happy single? Geen enkel probleem: trommel je liefste vrienden op en bereid je voor op een avond waar ‘graag zien’ centraal staat. Ook tussen vrienden, overigens. Zoals het hoort!

Overtuigd? Schrijf je dan vandaag nog in voor onze Dinner Dance Experience - Valentijn editie!

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

16 juli 2021

Klaar om opnieuw een buitenfeest te organiseren wanneer het weer kan? Wees er snel genoeg bij!

Lees verder

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

21 mei 2021

Wij geven je graag deze tips mee voor een geslaagd personeelsfeest!

Lees verder

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op