2018 is een belangrijk jaar voor Vandersmissen Feestservice. Want zoals jullie vast al hebben gehoord, vieren wij dit jaar onze 40ste verjaardag. Een mijlpaal van formaat, als je het aan ons vraagt. En dat vieren we dan ook met heel wat verschillende events van formaat. Zoals ons Masterchef event op 18 oktober, bijvoorbeeld. Wat dat precies inhield? Wij laten je graag mee smullen van dit exclusieve event.

Er was eens… een uitnodiging voor 25 trouwe klanten

Voor ons Masterchef event besloten we om onze oudste én trouwste klanten van de afgelopen 40 jaar in de bloemetjes te zetten. Deze partners zijn al 40 jaar een vaste waarde binnen Vandersmissen Feestservice, waardoor we het niet meer dan normaal vonden om hen dit jaar iets terug te geven. Enter: ons Masterchef event.

Hof ter Smisse werd omgetoverd tot een sprookjesachtige locatie waar culinaire luxe centraal stond

Voor dit event moesten we niet lang nadenken over de locatie: ons eigen Hof ter Smisse, natuurlijk! We kozen voor de intieme ‘kleine zaal’: een stijlvol ingerichte woonkamer van een oude herenvilla. Perfect voor een diner tot 30 personen - en dus uitermate geschikt voor ons intiem event. We zorgden voor decoratie om duimen en vingers bij af te likken, verse bloemen om de natuur in huis te halen en één gezellige tafel om dat familiegevoel des te meer te versterken.

Het recept van de avond: luxe, culinair genot en gezelligheid

Ein-de-lijk. Het event waar het hele Vandersmissen-team al zo lang naar uitkeek, ging van start. We begonnen met een gezellige ontvangst bij de vuurkorf in de tuin. En om die frisse herfstavond alvast goed van start te laten gaan, kozen we voor een verfijnd aperitief van prikkelende champagne en zilte oester. Onder het genot van deze immer populaire klassieker, kregen onze klanten meteen de kans om elkaar wat beter te leren kennen.

7 getalenteerde chefs, 6 verschillende gangen, 1 carte blanche

Na het aperitief nodigden we onze gasten uit om binnen plaats te nemen aan onze feesttafel. Daar werden ze voorgesteld aan het concept. Onze 7 chefs werden uitgedaagd om in duo een aantal gerechtjes te maken. De opdracht? Geen enkele! Ze kregen ten slotte carte blanche, zodat ze met geen enkele beperking rekening hoefden te houden. Elk gerecht werd uitvoerig voorgesteld aan onze gasten: zo wisten zij perfect welke ingrediënten er op hun bord lagen én kregen ze meteen de kans om onze chefs te ontmoeten. Benieuwd naar de resultaten? Wij stellen ze graag voor…

  • Gang 1: langoustine in rijke kreeftenroom, afgewerkt met zilte algen en krokante algencrumble.
  • Gang 2: perfect gebakken coquilles met een schijfje bloedworst, aangevuld met zoete rode kool en aardpeer.
  • Gang 3: frisse tarbot met romige avocade, zeekraal en verfrissende citroenverbena.
  • Gang 4: hartige patrijs met pastinaak en verfijnd eekhoorntjesbrood.
  • Gang 5: verfijnde filet van ree met savooikool en gebrande knolselder.
  • Gang 6: witte chocolade, aangevuld met verrassende dragon en gember.

En natuurlijk hoorden daar ook exquise wijnen bij…

Want geef toe: een maaltijd zonder aangepaste wijnen, da’s maar het halve werk. En daar doen wij bij Vandersmissen Feestservice niet aan mee! Daarom serveerden we per gerecht een wijn die het volledige smakenpallet des te beter tot zijn recht deed komen. Gelukkig hebben wij ook een ervaren wijnliefhebber in huis, die niet liever doet dan gepassioneerd vertellen over elke wijn die aan bod kwam.

Een staande ovatie

Nadat het dessert voorgesteld én geserveerd werd, was het tijd voor al onze koks om de keuken te verlaten. Enneuh… dat zullen ze geweten hebben! Want vanaf het moment dat het volledige team hun gezicht liet zien, kregen ze een staande ovatie van onze gasten. Dubbel en dik verdiend!

Een afsluiter van formaat

Wie dacht dat het dessert het einde van de avond zou zijn, die had het grondig mis. Ons Masterchef event was tenslotte niet zomaar een avondje op restaurant! Daarom nodigden we onze gasten opnieuw uit in onze gezellige wintertuin. In gezelschap van die warme vuurkorf, nog wat laatste versnaperingen én nog enkele glaasjes wijn, gaven we hen de kans om de mensen rondom hen nog wat beter te leren kennen. En dan hebben we het niet alleen over degenen die mee aan tafel zaten, want ook de koks stonden tussen dit gezelschap.

En deze kennismaking tussen klant en het team achter Vandersmissen Feestservice? Die was heel belangrijk voor ons. Wij hebben graag dat de klant het gezicht achter het bedrijf kent, herkent én vertrouwt. Normaalgezien kennen ze enkel de event manager, maar nu kregen ze de kans om het volledige team vlot te zien samenwerken en voor een goede sfeer te zorgen. En aan de mooie woorden te horen, vond ook de klant het fijn om al die kwaliteiten en talenten eens te mogen ontmoeten…

“Marc, Hilde, Tinne en Liesbeth,

Super avond CULINAIR TOP TOP TOP in alle opzichten. De lokatie is en blijft geweldig. Wij mogen er heel graag komen, wat was de tafel mooi gedecoreerd HILDE, kunnen wij nog wat van leren!

iDe ontvangst met een voortreffelijke top Champagne Ruinart in een beeldschone coupe, heerlijke platte oesters. Opeenvolgend, prachtige topgerechten bereid door het culinaire keukenteam: meer dan supergerechten, echt om blij van te worden. Leuke presentatie van de gerechten door het culinaire team aan de gastentafel.

Wat een topwijnen! Heel Frankrijk zou er blij van worden als ze dit wisten, nou wij werden ook blij alleen al van de uitleg door de keldermeester. Ik heb nog nooit zo een mooie  connaisseurs collecte aan tafel gehad, gastronomisch harmonie met de gerechten.

Wij willen jullie nogmaals feliciteren met het 40 jarig bestaan van de zaak en de geweldige gastronomische avond en het mooie kado waar ik met plezier gebruik van zal maken, geeft telkens herinneringen en houdt ons ook scherp.”

Een blijvend aandenken als afscheid

Na dat laatste wijntje, was het tijd voor onze gasten om naar huis te vertrekken. Maar niet zonder de allerlaatste verrassing van de avond… Elke gast kreeg tenslotte ook een blijvende herinnering mee: een custom made koksmes waarin het logo van Vandersmissen Feestservice gegraveerd staat. Op deze manier veroveren we niet enkel een plaatsje in hun hart, maar ook in hun keuken!

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

16 juli 2021

Klaar om opnieuw een buitenfeest te organiseren wanneer het weer kan? Wees er snel genoeg bij!

Lees verder

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

21 mei 2021

Wij geven je graag deze tips mee voor een geslaagd personeelsfeest!

Lees verder

Op zoek naar de feestservice die maatwerk levert?

Neem nu contact op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Neem contact op