Je huwelijk plannen begint bij het vinden van een geschikte trouwlocatie. Je trouwdag hoort immers een onvergetelijk moment te zijn, zowel voor jezelf als voor je gasten. En zeg nou zelf, wat is meer bepalend voor de sfeer van een feest dan de locatie en omgeving? De juiste keuze maken is echter een grote uitdaging. Hoe weet je welke feestzaal geschikt is voor de feestelijkheden? Met deze praktische tips vind je in no-time de perfecte locatie voor jouw grote dag!

Faciliteiten van de trouwlocatie

Music, maestro! Je trouwfeest is pas echt sfeervol met de gepaste muziek en belichting. Informeer bij de feestzaal wat hun voorzieningen zijn op vlak van muziekinstallaties en belichting, zo kan de band of DJ zonder problemen voor een streepje muziek zorgen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of er voldoende ruimte is voor de catering en wat er gebeurt met buitenevenementen in geval van slecht weer. Is er een plan B?

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Hoe zit het met de locatie van je feestzaal? Is die voor iedereen makkelijk te bereiken? En wat met invaliden of gasten die een dagje ouder zijn? Kunnen zij je feest goed bereiken? Ook de parkeergelegenheid van de feestlocatie is een belangrijke factor om in de gaten te houden. Je wil immers vermijden dat je gasten urenlang op zoek moeten naar een parkeerplek in de buurt.

Capaciteit

Hoeveel gasten je uitnodigt is bepalend voor de keuze van je feestlocatie. Je wil dat iedereen een comfortabele dag beleeft. Daarom zijn er een aantal richtlijnen die je in het achterhoofd moet houden, afhankelijk van het type feest je wil geven. Wordt er enkel gedanst? Reken dan één vierkante meter per persoon. Verzorg je ook een diner? Voorzie dan vier vierkante meter per persoon. Voor staande recepties zit je dan weer tussenin met 2 à 3 vierkante meter per persoon.

Decoratie

Bekijk best ook even hoe ‘aangekleed’ de locatie is. Mag je persoonlijke decoratie aanbrengen? Moet je nog investeren in decoratie of is die voor handen? Zulke zaken zijn vaak ook bepalend voor het kostenplaatje van je trouwfeest.

Kostenplaatje

Stel de juiste vragen wanneer je op zoek gaat naar de feestlocatie. Is de catering inbegrepen bij de locatie? Hoeveel bedraagt de totale huur voor de locatie? Worden er extra extra kosten berekend vanaf een bepaald tijdstip? Wat is het annuleringsbeleid? Zo krijg je een goed beeld van het kostenplaatje en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

Een buitenfeest organiseren deze zomer?

16 juli 2021

Klaar om opnieuw een buitenfeest te organiseren wanneer het weer kan? Wees er snel genoeg bij!

Lees verder

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer

21 mei 2021

Wij geven je graag deze tips mee voor een geslaagd personeelsfeest!

Lees verder

Kan je hulp gebruiken bij de organisatie van je trouwfeest of voor het vinden van een leuke locatie?

Samen realiseren we jouw mooiste dag.

Neem contact op