Blog

Zo organiseer je een personeelsevent op de werkvloer!

1. Prik het perfecte moment voor jouw personeelsfeest

Je medewerkers uitnodigen voor een feestelijke gelegenheid kan perfect aansluiten op het einde van een werkdag. Zo kan je bijvoorbeeld een gezellige afterworkparty organiseren, een vlotte walking dinner of een ongedwongen receptie met lekkere hapjes.

Als jullie de gewoonte hebben om samen te lunchen, kan je de collega’s natuurlijk ook verwennen met een toffe picknickformule of een gezond lunchbuffet in jullie refter. Allemaal erg eenvoudige formules die niet zoveel werk vragen. En omdat ze de dagelijkse sleur eens doorbreken zijn ze buitengewoon verrassend.

2. Waar is dat feestje?

Je staat er misschien niet onmiddellijk bij stil, maar de eigen werkvloer biedt heel wat mogelijkheden.De refter is een eerder voor de hand liggende optie. Maar natuurlijk zijn er ruimtes in overvloed die we perfect kunnen inrichten. Denk dus aan:

  • vergaderruimtes
  • de ontvangsthal
  • werkloodsen
  • los- en laadzones

Of misschien hebben jullie een mooie groenzone waar doorgaans weinig aandacht naartoe gaat. We bekijken heel graag samen met jou de verschillende mogelijkheden, want de plek die jullie uiteindelijk zullen verkiezen vraagt een aparte aanpak. Picknicken doe je buiten aan toffe banken onder een parasol, een bar met sfeervolle verlichting en gezellige loungehoek kan dan weer perfect in de ontvangsthal.

Geen stress, wij voorzien voor elke setting een unieke aangepaste inrichting.

3. Wat schaft de pot?

Alles kan! Een picknick, een drink met cocktails en hapjes, …Je vertrekt vanuit een concept, daar ga je het eenvoudigst mee aan de slag.

Maak het vooral niet te complex en te uitgebreid. Wat wil dat zeggen? Een feest op de werkvloer vraagt extra aandacht, en meer van je tijd. Niet alleen de tijd die je kan nemen om effectief gezellig samen te zijn, ook de tijd om de opbouw en de afbraak te realiseren moet binnen jullie agenda passen.Wij zullen onze voorstellen daarop aanpassen, en samen uitzoeken wat de meest efficiënte op- en afbouwtijd is.

Jullie krijgen een mooi culinair voorstel aangeboden en wij kunnen de uitrusting van onze mobiele keuken beperken. Wij zetten in op eenvoud, én onze unieke keukenkwaliteit.

4. Wat met de wauw-factor?

Jouw werkvloer omtoveren tot een feestsetting is een uitdaging, en wij staan je graag bij. Uit ervaring weten wij dat elk event op de werkvloer verrassend en uniek is. Vaak leidt de gekozen locatie je naar een thema. Wij helpen je natuurlijk op weg bij het organiseren van jouw personeelsevenement

Een paar tips:

  • In de industriële loods werk je met sfeervolle videoprojecties en strakke koele verlichting
  • In de vergaderzalen werk je met planten die subtiel uitgelicht worden, en een sfeervolle loungehoek in hippe japandi-stijl
  • In de tuin zet je picknickbanken in lange rijen met daarop grote papieren zakken gevuld met een heerlijke lunchsalade.

Nog een supertip: 

Laat het feest een grote verrassing zijn voor jouw collega’s! Dat maakt die wauw-factor van jouw event helemaal compleet.

5. Wat je best zeker op voorhand checkt:

  • Wanneer zijn jouw collega’s in de mogelijkheid om mee te feesten, welk moment past voor iedereen?
  • Bekijk wat mogelijk is op de werkvloer in functie van de op- en afbouw. Stel dat er productie plaatsvindt in de loods waar je het feest wil inrichten, dan ben je eerder beperkt in tijd voor die op- en afbouw. Dat geldt ook voor het leveren van alle materialen en het ophalen van de feestinrichting.
  • Is er voldoende stroom in de gekozen feest- en werkruimte?
  • Is er een zone die dienst kan doen als werkruimte? Deze werkruimte grenst bij voorkeur aan de feestzone.
  • Is er drinkbaar water voorzien in de werkruimte?
  • Is er een zone waar leeggoed van het meubilair gestockeerd kan worden?
  • Hebben jullie gekozen voor een ruimte op een verdieping die enkel te bereiken is met een trap? Geef dat zeker door.

6. Wat doen wij?

  • Wij spreken jouw feestplannen met je door. We maken vervolgens een creatief plan en offerte mét haalbare aanpak.
  • Wij kunnen zorgen voor tenten, sanitaire wagens, stroomgroepen, meubilair, verlichting, muziek … en de heerlijke dranken en zelfbereide hapjes uiteraard!
  • We willen jou ontzorgen, dat wil zeggen dat wij het ganse praktische luik voor onze rekening nemen: alle contacten met leveranciers, maar ook de logistieke planning, zodat alles vlot verloopt.
  • Wij bouwen het geheel op, en breken het nadien weer netjes af. We laten alles uiteraard proper achter.
  • Tijdens het event voorzien we jullie van dranken en hapjes. Je kan dus perfect samen met je collega’s genieten van het gezellige samenzijn. De complimenten zijn voor jou, en jouw geweldige feestplan!

7. Hou de herinnering levend

Dat er over jouw feest nog lang nagepraat zal worden, is een vaststaand feit! Deze unieke herinnering kan je eventueel extra ondersteunen door een hashtag te lanceren op Instagram, of een Facebookgroep te maken waarin je collega’s hun foto’s kunnen delen. Dat is altijd leuk om later nog eens op terug te blikken.

Wil jij ook een feestje op de werkvloer?

Wij helpen je met veel plezier op weg!

Contacteer ons!